Velký městský okruh na vlastní oči? Vydejte se v sobotu na Žabovřeskou

21. 5. 2024

Po roce si opět můžou Brňané, Brňanky i přespolní prohlédnout posun na stavbě velkého městského okruhu. Akce se koná v sobotu 25. května. Minule jsme se nořili do tramvajového tunelu, tentokrát se projdeme po střeše silniční galerie, kde do budoucna vznikne relaxační zóna.Velký městský okruh Žabovřeská

Vše startuje už v 9 a potrvá do 17 hodin. Na staveniště se dostanete hned ze tří stran: směrem od zastávek Bráfova nebo Pisárky anebo od budovy Brněnských vodáren a kanalizací přes lávku pro pěší. Stejně tak můžete na kterémkoli tomto místě skončit. Na stavbě si prohlédnete vznikající park s relaxační zónou napojenou na okolní stezky na střeše silniční galerie. Shlédnete také na budování nábřežní zdi, protihlukové a opěrné stěny a dalších stavebních objektů.

Doporučujeme přijet sem městskou hromadnou dopravou, v okolí není možné zaparkovat. Trasa prohlídky vede po nezpevněném povrchu a schodišti, proto je tedy zakázán vstup s kočárkem, kolem, na bruslích a se zvířaty. Zároveň doporučujeme obout si pevné boty. U vstupu z Bráfovy můžete využít toalety a připraven bude i stánek s občerstvením, u vstupu od Anthroposu budou také toalety.  

Aktuality sledujte na FB události: https://www.facebook.com/events/935448518315723/?active_tab=discussion.   

Další aktuality